Wkidk

Hvordan at rengøre rustfrit stål

Rustfrit stål er et af de mest elastiske materiale til rådighed for en bred vifte af husholdnings-og industrielle anvendelser. Dens chrom film er ansvarlig for sin modstand mod rust og plette og med ordentlig pleje denne film kan yde beskyttelse i mange år. Integriteten af filmen kan blive beskadiget af snavs og andre forurenende stoffer, men så rustfrit stål skal holdes rene. Følg disse retningslinjer for at holde din rustfri skinner.

Steps

Hvordan at rengøre rustfrit stål. Deltag for pletter så hurtigt som muligt.
Hvordan at rengøre rustfrit stål. Deltag for pletter så hurtigt som muligt.
 1. 1
  Deltag for pletter så hurtigt som muligt. Rustfrit stål holder ikke pletter nemt, men det er bedst at rydde op spild og mærker så hurtigt som muligt. Selv om det formentlig vil være muligt at fjerne en plet efter den sætter, vil det kræve mere arbejde og potentielt skadelige eller kradse rengøringsmidler.
 2. 2
  Fyld en vask eller spand med varmt sæbevand eller en svag ammoniak og vand løsning. Rustfrit stål er holdbart, men kan være følsom over for skrappe rengøringsmidler, så for rutinemæssig rengøring, bruge en mild vaskemiddel, såsom opvaskemiddel. Fortynd vaskemiddel med meget varmt vand. Det er bedre at have for lidt vaskemiddel end for meget.
 3. 3
  Soak objektet, der skal renses i sæbevand. Hvis du er rengøring noget småt, såsom en rustfri gryde, kan du suge det til at hjælpe med at fjerne fastbrændte mad eller andre pletter hvis det er nødvendigt. For virkelig krævende opgaver, blød natten over. For større genstande eller let snavset retter, springe dette trin.
 4. 4
  Wet et blødt håndklæde eller karklude i sæbevand. Hvis du har gennemblødt det rustfrie stål, vil du sandsynligvis nødt til at skifte vand nu, så det er ren og varm. Når det er muligt, undgå at bruge en slibende klud på rustfrit stål. I stedet får en blød klud eller nylon svamp, dyppe den i vand-rengøringsmiddel, og vride den grundigt. Hvis du foretrækker at bruge en børste, vælge en med bløde børster.
 5. 5
  Krat rustfrit stål. Tag din klud og blødt skrubbe overfladen. Det er typisk ikke nødvendigt at trykke meget hårdt. Hvis rustfrit stål har en poleret finish, krat med finish, ikke imod det, og undgå at skrubbe med en cirkulær bevægelse. Skyl og vride ud din klud hyppigt for at holde den fugtig og for at undgå udtværing potentielt slibende forureninger over overfladen af ​​stålet.
 6. 6
  Skyl grundigt med varmt, rent vand. Brug en ren klud eller svamp, våd og tør ned rustfri. Vær sikker på at fjerne alle sæberester - det kan efterlade striber og en regnbuefarvet misfarvning.
 7. 7
  Gentag om nødvendigt. Den blide rengøring skal tage sig af det meste snavs og urenheder, men hvis pletter fortsætter, skal du gentage processen. Vær tålmodig - vedholdende skrubning vil normalt vinde over selv de mest genstridige pletter.
 8. 8
  Påfør et mildt slibende rengøringsmiddel. Kun anvende en slibende produkt efter du har opbrugt din tålmodighed (og dine arme) skrubning. Starte med at forsøge en pasta af vand og natriumbicarbonat (tvekulsurt natron). Gnid pastaen på rustfri med en blød klud. Igen, motion tålmodighed, krat godt og skyl grundigt.
 9. 9
  Går alle ud. Hvis kombinationen af ​​iblødsætning, rengøringsmiddel og en mild slibemiddel ikke virker, er du nødt til at få alvorlige. Påfør en mere kaustisk slibende rengøringsmiddel, såsom de kommercielle mærker "Ajax" eller "Comet". For at gøre dette, våde en klud eller svamp med varmt vand, sætte slibende på den ene side, og bevæger sig i retning af den rustfri korn anvende slibende side af klud til den rustfri.
 10. 10
  Vend håndklæde over til siden uden slibemiddel, og fjern renere du bare anvendt (igen i retning af kornet). Hold dette håndklæde varmt og fugtigt, men ikke dryppende våd.
 11. 11
  Skyl grundigt og tør. Umiddelbart efter aftørring af det slibende rengøringsmiddel, skyl godt med rent, varmt vand. Tør rustfri anvendelse af et andet stof, igen gnide med korn.

Tips

 • Hvis du bare ikke kan få en plet af iblødsætning og blid rengøring, kan du blot ønsker at forlade det. En isoleret plet eller misfarvning er at foretrække for den potentielle skade på finish, der kan resultere i at anvende en barsk kemikalie til den rustfri. Ovnrens virker fint, sprøjte på og vente 1 time, og tørres.
 • Rengør ofte. Du har sikkert jævnligt rengøre rustfrit stål retter, men de fleste mennesker lader forureninger bygge op på større objekter. Jo oftere du ren, vil den lettere rengøring være, og jo mindre chance har du for forurenende stoffer skader rustfrit stål beskyttende film.
 • Hvis du har en, skal du bruge en opvaskemaskine til rustfrit stål retter. Opvaskemaskiner er perfekte til rengøring små rustfri genstande. De bruger meget varmt vand, blide rengøringsmidler, og er vedvarende og blide i deres "skrubbe".
 • For virkelig hårde rustpletter eller varme misfarvning, anvende en 10% opløsning af salpetersyre (aqua Fortis). Dette er normalt kun til industriel brug.

Advarsler

 • Vær forsigtig, når du blander alle typer af rengøringsmidler. Bland ikke kommercielle rengøringsmidler, såsom "Bar Keepers Friend", med eddike eller med andre mærker.
 • Må ikke anvendes blegemiddel til rustfrit stål. Stainless er følsom over for chlor, og kontakt med blegemiddel vil resultere i farvning og skader på den beskyttende film.
 • Salpetersyre er en stærkt ætsende kemikalie og bør ikke bruges, hvis du ikke er bekendt med korrekt håndtering og bortskaffelse teknikker.

Ting du behøver

 • Varmt vand
 • Bløde klude eller svampe
 • Mildt rengøringsmiddel eller ammoniakopløsning
 • "Bar Keepers Friend", "Comet", "Ajax" eller lignende slibende rengøringsmidler
 • Solbriller (til at beundre din rengøring job)