Wkidk

Hvordan at rengøre pejs eller brændeovn glas

Rengøring glas på din pejs er ikke en vanskelig opgave, hvis du har de rette husholdningskemikalier. Der er en række forskellige metoder, med forskellige resultater. Typisk er der to typer af situationer, der skal løses. Sort vindue sod og tåget vindue (sværere at fjerne).

Steps

Hvordan at rengøre pejs eller brændeovn glas. Tjek din instruktionsbog for anbefalede procedurer.
Hvordan at rengøre pejs eller brændeovn glas. Tjek din instruktionsbog for anbefalede procedurer.
 1. 1
  Tjek din instruktionsbog for anbefalede procedurer. Må ikke annullere din garanti af hensyn til at få et godt kig på din ild.
 2. 2
  Beslut dig for en metode:
 3. 3
  Vask med ammoniak ** anbefales ** - Sørg pejs er cool at røre ved. Fyld en sprayflaske med en let fortyndet blanding af ammoniak og vand. Vandet hjælper med at holde ammoniak fra inddampning på glasset og gør det lettere at bruge. Nogle også anbefale at bruge lidt eddike i blandingen, selv om dette ikke er nødvendigt. Tag nogle papirservietter og spray glasset. Begynd at tørre den sorte eller den tågede glas rent. Det vil tage et par gange for at få et klart vindue afhængigt af hvor belagt dit glas er. Hvis der er nogle usædvanligt vanskelige pletter lade opløsningen sidde og reagere. Du kan også bruge en skuresvamp til virkelig krat. Må ikke ridse glasset. Også tage din ammoniak og vand gennemvædet køkkenrulle og dunk det i asken i bunden af ​​ovnen. Brug af denne at gennemsøge glasset da asken vil støtte i kemisk rensning af glasset. Tør efter med en tør klud.
 4. 4
  Brænd det off - mest sorte eller mørke belægninger på glasset forårsaget af utilstrækkelig forbrænding af træ partikler. En rigtig varm ild engang vil ikke kun hjælpe med at rense glas, men hjælper med at holde din skorsten ren.
 5. 5
  Brug en kommerciel renere der er en række produkter på markedet, der kan opnå det samme som ammoniak. Følg anvisningerne for uanset hvad du vælger, og sørg for at de ikke annullere din brændeovne garanti.
 6. 6
  Skrub med avisen og vand (med aske) - Dette rent faktisk virker, selv om det tager en masse mere knofedt end nogen af de ovenstående muligheder. Dunk din avis i lidt vand og pels med aske. Skrub indtil alle indskud er fjernet. Tør efter med en tør klud.
 7. 7
  Skrabe det - Nogle gange, når alt andet fejler, er der ingen anden mulighed end at tage en skraber barberblad og fjerne aflejringer, der ikke kan fjernes af nogen anden metode. (Se Advarsler)

Tips

 • Også for tåget vinduer, der trodser ammoniak behandling, et program eller to af "Weiman Glass Kog Top" renere fungerer ganske godt.
 • Rens dit glas regelmæssigt for at gøre hver rengøringen nemmere. Når indskud er på din glas til mange cykler bliver det mere og mere vanskeligt at rense den.
 • Hold dit glas rent ved at brænde tørt rent træ. Det er ikke kun godt for dit glas men holder skorstenen fri af skorstensbrand forårsager indskud. Husk en varm ild er en ren ild.
 • Hvis du prøver alt andet med ikke meget held, kan den gammeldags automotive krom renere gør et fremragende stykke arbejde. Gør det to gange og derefter rydde op med glasrens.
 • Når vinduet er ren, pels glasset med et tyndt lag af sæbe. Det vil se "sæbevand" indtil brændeovnen bliver varm, men så viser det sig klart.
 • Prøv at bruge "Easy Off" ovnrens. Lad det sidde på glasset i tre minutter, og tør derefter brænde mærker og sod rense ud.

Advarsler

 • Sørg for at du ikke beskadiger ovnen ved at sprøjte noget (specielt kold) væske på meget varme glasoverflade. Dette kan få glasset til at splintre og andre skader på din brændeovn og skade på din person.
 • Hvis du er nødt til at ty til skrabning, ikke ridse glasset. Det handler ikke kun ser forfærdeligt, men det kompromitterer glas, der forårsager et svagt punkt, der er ikke repareres. Glas og keramiske skær faktisk bruge en "bunden" for at bryde (dvs. cut) glas.
 • "Easy Off" ovnrens kan brænde din hud og skade dine slimhinder, da det indeholder skrappe kemikalier (lud). Brug lange gummihandsker og sørg for området er godt ventileret.