Wkidk

Hvordan at rengøre et tæppe

Tæpper kan være smukke tilføjelser til dit hjem, men de kan være dyre og til tider delikat. Det er vigtigt at vide, hvordan at rengøre og vedligeholde dem til at beskytte din investering. Disse få tips kan holde dine tæpper søger nyt for så længe som muligt. Der er et par meget almindelige fejl, at folk gør, når det kommer til rengøring området tæpper. Disse fejl kan ende med at trække år fra levetiden på dine tæpper, og de bør undgås.

Steps

Hvordan at rengøre et tæppe. Den bedste måde at holde dit område tæppe ser sit bedste er en gang om måneden vend det på hovedet og støvsuge på bagsiden af tæppet.
Hvordan at rengøre et tæppe. Den bedste måde at holde dit område tæppe ser sit bedste er en gang om måneden vend det på hovedet og støvsuge på bagsiden af tæppet.
 1. 1
  Den bedste måde at holde dit område tæppe ser sit bedste er en gang om måneden vend det på hovedet og støvsuge på bagsiden af tæppet. Det er okay at bruge en slagle / roterende børste vakuum på bagsiden af ​​en uld tæppe, på forsiden anbefales det kun at bruge sugning. Støvsugning tilbage med tæppebanker bar / roterende børste hjælper skubbe snavs fanget dybt nede mod toppen af ​​tæppet. Tæppet er derefter vendt højre side op, og dette snavs støvsuget. For syntetiske område tæpper det er fint at bruge tæppebanker bar / roterende børste vakuum på forsiden og bagsiden af ​​tæppet.
 2. 2
  Det er ikke tilrådeligt at støvsuge frynser / kvaster. Når du kører vakuum over kanten, de bliver suget ind i tæppebanker bar af dit vakuum. Frynser behøver ikke at være støvsuget overhovedet. Fluffing dem ved hånden er alt, hvad de behøver. Alt andet kan forårsage skade på dem.
 3. 3
  Vær opmærksom på tæppe shampoo eller spray! Tæppe shampoo er som regel lavet for syntetisk væg til væg tæppe ikke uld område tæpper. Altid tjekke etiketten før du bruger nogen spot rengøringsmidler eller tæppe shampoo. Når du bruger en spotter eller shampoo du sørge for at skylle det hele ud. Hvis der er nogen sæberester tilbage i tæppet det vil tiltrække snavs. ALTID TEST DIN RUG med en fugtig hvid bomuld håndklæde til KONTROLLER, farver vil ikke køre eller bløder.
 4. 4
  Sørg for at du rydde op spild eller pletter så så snart de opstår. Skamplet eller skrab spildet op afhængigt af typen af ​​udslippet. Blot ved hjælp af en ren hvid 100% bomuld tørt håndklæde og trykke ned meget hårdt udefra mod midten. Gør dette flere gange, vender den foldede håndklæde over og igen, indtil du har absorberet så meget fugt som muligt. Når du skamplet spot flytte håndklæde i lige linier, aldrig gnide i en cirkel, da dette kan forårsage permanent skade på din tæppe. Hvis spild er mælken skal man være omhyggelig for at skylle området grundigt med mildt vaskemiddel og vand for at forhindre souring af resten. For rødvin spild bruge lige dele af 10% brintoverilte og Dawn flydende opvaskemiddel gælder for bomuld håndklæde og blot.
 5. 5
  Neutralisere PET lugte ved at blande 1 del hvid eddike med 3 dele vand og duppes med hvidt håndklæde.

Tips

 • Hvis dit tæppe få virkelig våd fra en oversvømmelse eller en anden vandkilde få det til en professionel tæppe renere så hurtigt som muligt for at forhindre permanente skader på dit område tæppe.
 • Tæpper skal rulles, ikke foldet. Ved transport i en bevægende varevogn, bør et sammenrullet tæppe placeres oven på møbler og derefter har intet tungere end en lampeskærm anbragt oven på tæppet. Folding kan forårsage permanente folder eller rynker i dit område tæppe.
 • Ugentlig støvsugning af begge sider er ideel. Hvis det ikke er muligt, bør du gøre det mindst en gang hver anden uge.
 • Når du bruger nogen form for pletfjernere altid sætte spotter på en hvid bomuld og derefter duppe stedet. Sætte spotter på tæppet kan gøre fjerne plet hårdere eller kan gøre stedet til en plet, der er permanent.
 • En anden måde at du kan rense dit tæppe er ved at leje eller købe et tæppe renere / emhætte. Denne type maskine vil gøre et temmelig godt stykke arbejde med at rense dit tæppe overfladisk, men fordi de ikke har evnen til faktisk damp fibrene, kan alle de pletter og snavs ikke kan fjernes. Disse typer af maskiner er lavet til syntetisk væg til væg tæppe eller polstring.
 • Når du har fjernet et udslip fra dit tæppe skal det tørres så hurtigt som muligt, kan en fan støtte i dette.
 • Tæpper og tæpper i sidste ende få snavset. For den bedst mulige ren få en professionel område tæppe renere at gøre arbejdet. Kontroller at se, om de er Uld Safe Godkendt virksomhed ved at gå til http://www.woolsafe.org
 • Det anbefales, at du rotere dine tæpper mindst en gang om året. Dette betyder at dreje tæppet ende til ende-eller 180 grader. Dette hjælper tæppet til at bære mere jævnt. Du kan også vælge at omarrangere dine møbler til at ændre trafikmønstre.