Wkidk

Hvordan at oprette en ferskvands akvarium

Opsætning af en ny akvarium er nemmere end det ser ud ved første øjekast. Omfanget af gadgets og tilbehør på hylderne i butikkerne er skræmmende, men alle du virkelig har brug for er det grundlæggende for at komme i gang.

Steps

Hvordan at oprette en ferskvands akvarium. Beslut om placeringen af din tank.
Hvordan at oprette en ferskvands akvarium. Beslut om placeringen af din tank.
 1. 1
  Beslut om placeringen af din tank. Beslutte, hvor du ønsker at sætte din tank, og dette vil afgøre, hvilken størrelse, du køber, og hvorvidt du har brug for et stativ til at gå med det. 20 gallon eller mere får brug for en stand, uanset hvad. Så fristende som det er at købe en lille tank, de rent faktisk er sværere at opretholde en god vandkvalitet. Køb en 20 gallon tank til en starter tank og holde bare et par fisk. Se om du kan lide den hobby. Overveje ikke at udsætte nogen fisk til en "fishbowl". De har tendens til at kvæle fisken enten af ​​mangel på oxygen eller ved deres eget affald. Nogle ting at huske på, når du vælger placering til din tank:
  • For meget sollys vil forårsage overdreven algevækst og en vedligeholdelse mareridt. En indervæg, væk fra stærkt lys, er bedst.
  • Det er også vigtigt at overveje muligheden af ​​gulvet til at bære vægten af ​​den fuldt lastet akvariet. Sørg for, at der er tilstrækkelig strukturel støtte under gulvet.
  • Vælg en placering i nærheden af ​​en stikkontakt, og huske på, hvor langt du vil have til at trække vand til ugentlig akvarium vedligeholdelse!
 2. 2
  Vælg et akvarium. Vælg et akvarium, der passer den plads, du har besluttet. (Processen er den samme for store tanke versus små, så du skal ikke bekymre dig, hvis du tænker på at gå stor første gang rundt.) Overvej også den type fisk, du gerne vil beholde, du ønsker en tank stor nok til deres voksne størrelse. Tænker på levende planter? Overvej en højere akvarium for at give dem plads til at vokse høj, men husk på, at passende belysning til mange typer af planter kan være dyrt (især hvis tanken er høj).
  • Få et akvarium stativ, der er designet til de dimensioner og form af din tank. Kig efter komplette tankanlæg kits på de store kasse dyrehandlere. Brugt opsætninger fra websteder som Craigslist er ofte tilgængelige for gode priser, bare være sikker på at tjekke for utætheder og ren meget godt før brug. Må ikke undervurdere vægten af ​​en fuld akvarium! Sørg for, at stativet er enten bedømt for størrelsen af ​​din tank, eller at det er blevet specialbygget til at være meget robust. Ting som kommoder eller TV stativer er ikke stærke nok.
  • Hvis du ikke købe et komplet setup, så sørg for udstyr, du vælger, er normeret til størrelsen på din tank.
 3. 3
  Filtrere tanken. Beslut hvilke filtreringssystem du gerne vil bruge, er den mest almindelige og nemmeste enten undergravel filtre eller power filtre, der hænger på bagsiden af ​​tanken. Må ikke blive fanget i teknologien. Pingvin og Whisper power filtre giver både mekanisk og biologisk filtrering og er nemme at rengøre og bruge.
  • Hvis du vælger en bundfilter, sørge for, at luftpumpe eller powerhead du køber med den er stærk nok til størrelsen af ​​tanken. I dette tilfælde er større bedre. Bemærk at hvis du ikke regelmæssigt støvsuge grus vil det med tiden tilstoppe bundfilter og gøre det til en dræbende zone. Husk, at du ikke kan bruge en undergravel filter, hvis du planlægger at have sand eller andre fine substrater.
  • Hvis du beslutter at gå med en effekt-filter, skal du vælge en, der vil cirkulere vand nok til størrelsen på din tank. (Ideelt set bør det cirkulere 5 gallon vand i timen [gph] per gallon af din tank kapacitet For eksempel:.. En 10 liters akvarium skulle et filter, der cirkulerer mindst 50 gph.)
 4. 4
  Opvarm beholderen. Sørg for at du får en radiator, hvis man ikke allerede kommet med din tank, de fuldt dykkede dem er den nemmeste at bruge. Kig efter en med en justerbar termostat, da forskellige fisk foretrækker forskellige temperaturer. En god tommelfingerregel er 3-5 watt varme per gallon vand. De fleste fisk ligesom det mellem 70 og 80 grader Fahrenheit.
 5. 5
  Få substrat. Vælg grus eller sand til bunden, hvilket er afgørende for en sund akvarium (ca. 2-3 inches). Billig grus og leg sand kan købes fra hjem forbedring butikker. Sand er optimal for fisk, der gerne grave sig ned, men det skal omrøres på en regelmæssig basis for at forhindre døde pletter, der kan skabe ravage på din tank.
 6. 6
  Kig efter lækager. Fyld tanken med omkring to inches af vand, og derefter vente på en halv time. Hvis der er nogen lækager, er det bedre de dukker op nu, i stedet for når du har fyldt hele ting.
 7. 7
  Få en grundlæggende opsætning. Hvis alt er vel, åbne dine poser af grus, og give dem en god skylles under rindende vand i et dørslag, jo mindre støv i vandet, jo hurtigere vil rydde, når filteret er startet op. Dette trin er særligt vigtigt, hvis du bruger sand i stedet for grus.
  • For undergravel filtre, sætte filter plade i, og sørg for elevatoren rør er monteret. (Hvis du har et undervandsfartøj powerhead, behøver du kun én, med en traditionel luftpumpe, er to bedst for de fleste kampvogne under 40 gals, en i hver ende.)
  • Spred skyllede grus i et jævnt lag over overfladen af ​​filteret.
  • Fyld tanken med vand til lige under kanten af ​​beholderen, sædvanligvis et gab på 1 "vil gøre.
  • Hvis du har valgt en ekstern strømforsyning filter, sætte det op på bagsiden af ​​tanken i en position, hvor udstrømningen vil fordeler vandet. Nogle tanken emhætter kommer med præ-perforerede udskæringer, som gør det nemmere at placere dit udstyr.
  • Fyld beholderen af ​​filteret med vand, og sæt den i! Vand skal jævnt (og roligt) cirkulere efter et par minutter.
  • Vedhæft din pumpe luftfartsselskaber eller powerhead i den passende løfteslange (r) nu hvis du har fået en bundfilter.
  • Stik i powerhead / pumpe. Vand skal begynde at bevæge sig lodret i elevatoren røret (r).
  • Installer varmer (sugekopper) på indersiden af ​​tanken. De fleste af de termostater på nye varmeapparater kommer nu forudindstillet på et acceptabelt temperaturområde på 70-77 grader Fahrenheit (21-25 grader Celsius). Sæt i ovnen og installere dit termometer.
  • Placer i nogen planter eller dekorationer. Planter er funktionelle dekorationer. Det er vanskeligt at foretage en mekanisk filter styre et plankton flor. Planter gør det nemt. For nogle fisk, er planter obligatorisk. Med høje tanke, sted planter med tanken kun halvt fyldt, så du behøver ikke at oversvømme hele armen.
  • Vente en time eller to, og tjek at temperaturen er stadig i sikkert område, at der ikke er utætheder, og at vandet cirkulerer ordentligt.
  • Tilsæt vand dechlorinator, i henhold til instruktionerne på flasken (hvis du ikke har brugt renset drikkevand)
 8. 8
  Cycle din tank. For instruktion om fishless cyklus (den mest humane måde at dyrke de gavnlige bakterier alle tanke har brug for) se Har en fishless cyklus. Denne cyklus skal være afsluttet, før du tilføjer nogen fisk til tanken.
 9. 9
  Vælg fisk. Diskuter hvilken type af ferskvand, tropiske fisk, du ønsker at have med salget person. Informer dig selv i fisk fora på internettet om din favorit slags fisk. De bør give dig tips om, hvem der kan og ikke kan komme sammen, og så videre. Pas dog kan nogle sælgere ikke har erfaring med akvarier og kan derfor give dårlige råd. Se om der er et lokalt ejet fisk butik i området, har de tendens til at give de mest præcise oplysninger og af høj kvalitet fisk.
 10. 10
  Tilføj fisk. Start med to eller tre fisk de første ti dage, og derefter få to eller tre mere, vente ti dage, osv. Hvis du sætter for mange fisk på en gang i en ny tank, vil vandet ikke kunne tilstrækkeligt cykle og vil hurtigt vende giftige. Tålmodighed er nøglen for de første seks til otte uger. Det er sagt, en stor fejl folk gør, er at købe stimefisk, men kun få 1 eller 2 af dem. Dette er stressende og grusom for fiskene. En skole betyder, at en gruppe 5 er minimum. En stor bog for strømpe forslag er "The simple guide til ferskvand akvarier af David E Boruchowitz".

Tips

 • UGFs (under grus filtre) bliver mindre og mindre populært af flere grunde, de ikke udfører, samt en HOB (hænge på bagsiden) / power filter, kan de være støjende, og de kræver mere vedligeholdelse.
 • Hvis du har et valg af pære i lampen, gå med fluorescerende - det viser off fisk farverne bedre, og genererer mindre varme.
 • Altid forskning de behov, som enhver levende ting (fisk, planter, eller hvirvelløse) at gå ind i din tank. Sørg for, at de er kompatible med det, du allerede har, og at du kan opfylde deres behov for vedligeholdelse. Det er bedst at få dine oplysninger fra mange kilder, ikke automatisk stole på, hvad butikken medarbejderen fortæller dig!
 • Hvis du bruger en bundfilter, overveje at få en enkelt dykkede powerhead i stedet for en luftpumpe - de er meget mere støjsvage og mere effektiv. Brug samme retningslinjer for den magt filtre til at vælge den rigtige størrelse.
 • Over tid, opbygge gavnlige bakterier op på overfladerne i tanken, der hjælper til at behandle ammoniak og nitrit. Tilføjelse af et stort antal fisk på en gang kan overvælde disse bakterier, beskatte dit filter tungt. En let fyldt akvarium vil generelt "cycle" i 30-45 dage, hvilket betyder, at bakterierne bliver veletableret og kan "holde op" med fisk affald. Tilføjelse af flere fisk ikke fremskynde denne proces.
 • Forskning, forskning, forskning! Prøv at finde ud af, hvad betingelserne for dit kommunale vand er. Der er forskellige slags fisk egnet til at leve i "hård" eller "blød" vand og fisk lever i de korrekte vandforhold vil leve længere og være mere sunde. Medmindre du er villig til at behandle alt vandet går ind i tanken (kan være dyrt og / eller tidskrævende), vælge en opsætning tilpasset din lokale vand kan virkelig gøre dit liv lettere!
 • Hvis du har svært ved at holde tanken klar, overveje at bruge levende planter. De holder tanken fra at få skumle og flot. Bare sørg for, at du køber dem fra en dyrehandel, så de vil ikke skade fisken.
 • Har en.
 • Lad ikke lys på (hvis du har en) hele natten - fisk behøver søvn. De har brug for en periode med mørke til dette, fordi de ikke har øjenlåg til at lukke. Og hvis du ikke har nogen levende planter i dit akvarium, kun tænde lyset, når du er hjemme til at se fiskene. Fisk har ikke brug for 14 timers middag dagen solen, og den ekstra lys kun fremmer alger.
 • Ikke alle luftpumper er skabt lige - kassen kan sige "stille" eller "tavse", men altid bede om at teste en i butikken, før du køber det!
 • Hvis du vælger en under grus filter, vil gruset skal støvsuges lejlighedsvis at fjerne opbygget organisk materiale. Undladelse af at gøre dette grundigt kan resultere i høje ammoniak eller nitrit niveauer, og fiskedød.
 • Købe en billig kontraventil til dit flyselskab slanger kan spare dig at skulle købe en ny pumpe i tilfælde af en strømafbrydelse.
 • Hvis din magt filter gør en raslende lyd, prøv vrikke tilførselsrøret - luft bliver fanget tider og gør en ketcher.
 • 5 gallon vand vejer næsten 42 £. Dette skulle hjælpe dig med at beslutte, om du har noget at tanken sikkert vil sidde på. Alt over 15 gals. vil næsten helt sikkert brug for en særlig stand.

Advarsler

 • Klik ikke på glasset. Fiskene bliver bange / irriteret.
 • Nogle modeller af varmelegeme bliver farlige, når de er tørre og den. Undertiden mekaniske safeties mislykkes.
 • Agt advarsler fra personale om livlighed. Aldrig købe fisk, hvis de har nogen sår, pletter eller andre defekter. Masser af fisk er i havet, og prognoser. Du er nok ikke en dyrlæge.
 • Må ikke sætte tanken i eller tæt på et vindue - dette vil medføre, at vandet til at overophede, og også tilskynde alger til at vokse. Dette er ikke et problem for en fishless tank.
 • Under ingen omstændigheder bør du købe fisk ved hvor søde de er. Det søde lille fisk kan være terror af havene, når det bliver større.
 • Rengør aldrig tanken sider med en sprayflaske, og slet ikke ammoniak.
 • Rigtige muslingeskaller, som du har fundet på stranden kan være giftigt for dine fisk - husk dette en ferskvands tank.
 • Sammenlign satsen for personaleomsætning i butikkerne er tilgængelige i indkøbscentre med butikker, hvor du kan faktisk komme til at kende ejerne. Da denne sats ned, kvaliteten af ​​oplysningerne fra dine medarbejdere stiger. Dam ihændehavere normalt opretholde glas indhegninger, også.
 • Modstå trangen til at købe en masse af fisk, så snart du oprette din tank! Betingelserne i en spirende akvarium kan svinge en del, som kan være dødelige for fisk.
 • Ammonium, nitrat og fosfat opbygning i en tank skal fortælle dig at ændre din vand og plante din tank. pH (alkalitet) test er næsten obligatorisk. Bring i en vandprøve, når du går til dyrehandleren.
 • Overvej avl foderautomater og Danios før du køber kødædere ligesom cichlider, hajer eller Oscar.
 • Prøv at undgå at løfte en tom tank ved fælgen - fælgen kan knække eller komme ud, hvilket vil kompromittere den strukturelle integritet af tanken. Store tanke ofte kræve en kompressivbind nedenunder.

Ting du behøver

 • Et helt nyt plastik spand til at ændre vand over og disciplin til at ændre fem procent en dag eller mere for en ubeplantet tank. Gamle kan have kemiske eller sæbe rester i dem.
 • flyselskab slange (hvis du har en bundfilter og en luftpumpe)
 • Postevand balsam (for at fjerne klor og gøre postevand sikkert for dine fisk)
 • Termometer
 • Planter (Live dem får brug for dyrkning. Nogle planter kan ikke lide det, når du fjerner silt med en hævert.)