Wkidk

Hvordan at malke en ged med hånden

Har du nogensinde ønsket at malke en ged? Tja, det er ikke så nemt som det ser ud, og det er ikke det samme som at malke en ko. Men med tålmodighed, udholdenhed og en villig og ammende deltager, kan du blive ekspert ged malker du altid har ønsket at være!

Steps

Hvordan at malke en ged med hånden. Forbered korn og mælk spand.
Hvordan at malke en ged med hånden. Forbered korn og mælk spand.
 1. 1
  Forbered korn og mælk spand. Sæt feeder på malkningen stå og placere ca 1 pund korn i det (ikke overdrive det, eller din ged vil fylde). Der henvises til "Ting du skal" listen nedenfor.
 2. 2
  Fang geden. Hvis hun har en krave, kan du enten holde på kraven, eller klippe en snor på det og føre hende.
 3. 3
  Adskil malkning ged fra de andre geder. Ellers vil andre geder være ekstremt nysgerrig og blande en eller anden måde, uanset om det er ved at stjæle hendes korn eller distraherende malkningen ged eller gumlede på din skjorte.
 4. 4
  Bly ged til malkning stå. Hvis hun kender foderet er der, vil hun sætte sit hoved gennem opstanderen. Når hun gør det, klip det lukket. Opstanderen skal være komfortabelt løs, men ikke lade hende smutte hovedet tilbage gennem en gang lukket. Hvis du får din ged vant til den rutine, vil de nemt komme op og hoppe på opstanderen. Ingen stress involveret.
 5. 5
  Vask ned yveret og patterne med steriliseret klud og varmt vand, vride klud og tørre ned. Dette betyder tre ting. 1) Det naturligvis fjerner snavs, løst hår og stykke af gylle klamrer sig. 2) varmen slapper ged og hjælper med mælkenedlægningen, 3) yvermassage forårsager frigivelsen af ​​oxytocin, udløser mælkenedlægningen.
 6. 6
  Placer spanden på standen, lidt foran hendes yver.
 7. 7
  Wrap tommel og pegefinger omkring bunden af patten stramt nok til at fælde mælken inde i patten.
 8. 8
  Klem med langfingeren, så din ring finger, og derefter din pinky i et glat, successive bevægelse. Husk at holde dit greb stramt på bunden af ​​patten eller andet i stedet for at gå i spanden, vil mælken glide helt tilbage op i yveret. (BEMÆRK: Mælk gå tilbage op i yveret kan forårsage infektion.) Også være sikker på at lede den første squeeze fra hver patte (der kan indeholde snavs og bakterier) uden for spanden - enten på jorden eller på et venter, ivrige cat (eller kat parabol...). en anden note: Træk ikke på patten! Dette vil skade ged, forårsager hende til at forsøge at trække hendes hoved ud og sandsynligvis træde i spanden.
 9. 9
  Med nogle geder, du måske nødt til at lære at bruge færre fingre
 10. 10
  Slap grebet om bunden af patten for at tillade mælk at genopfylde patten.
 11. 11
  Gentag trin 6-8, med den ene hånd på hver patte. Alternativ, med én patte bliver klemt mens de andre påfyldninger. Med praksis, vil du finde en effektiv rytme.
 12. 12
  Stop, når du se, at der ikke er meget mælk tilbage. Patterne bliver slap, med næsten en "deflateret" udseende. Massere yveret at frigive den resterende mælk. Du bør få en anden 4-8 ounce.
 13. 13
  Tag spanden væk, og sætte det et sted, at det ikke vil blive væltet af en nysgerrig eller uvidende ged.
 14. 14
  Brug en pattedypningsmiddel (jodopløsning), når du er færdig malkning. Dette vil holde bakterierne væk fra patterne, og derved holde din ged sundere.
 15. 15
  Grab en ged halsbånd (eller vedhæfte snor), og hægte opstander.
 16. 16
  Føre hende tilbage til hendes pen, og give hende en dejlig ridse under hendes hage.

Tips

 • Det er vigtigt at vaske yveret, før du begynder at malkning. Dette vil fjerne snavs og hud, der kan skalle af yveret i Malkespand. Det varme vand også afslapper yveret og frigiver mælken.
 • Hvis mælken bliver for lav, kan du prøve at massere yveret i tredive sekunder. Du vil få en hel del mere mælk ud.
 • Hvis geden løfter hendes ben i et forsøg på at skrabe dit gener af en hånd på hendes patter, en måde at modvirke dette på er at stoppe malkningen, men holde hånden på patten. Hold din hånd på den, indtil hun sætter sin hov tilbage godt ned. Dette vil vise hende, at hun ikke kan ryste dig væk så let.
 • Sørg for, at geden har korn nok til at holde hende underholdt, mens du malker hende. Hvis hun løber ud, vil der kun geder med det roligste temperamenter vente tålmodigt for dig at afslutte. Men giv ikke overskydende korn til en ged. Hun vil få scours (ged diarré). Du ønsker ikke at.
 • Malkning en ged i hånden er meget mere anstrengende end malke en ko, selvom en ko har dobbelt så mange patter og en masse mere mælk. Det er fordi en ged patter er meget "hårdere". [Nogle af os spørgsmålstegn ved dette...] Du kan få brug for at tage en pause her og der, eller alternativ med en anden, indtil dine hænder opbygge den nødvendige styrke til at malke en ged i et møde, og det vil ske, hvis du praksis dagligt.
 • Stol ikke på bare din hånds styrke. En halv twist til patten op nær yveret vil hjælpe forsegle toppen. Må ikke trække eller vride patten. Det forårsager smerte til bukken og problemer for dig!
 • En ged har en yver og to patter. Patterne er, hvad du kan klemme for at få mælken ud af. Mange mennesker fejlagtigt henvise til patterne som "yver". Et dyr med mere end ét yver er en usædvanlig dyr faktisk.

Advarsler

 • Bedre endnu, aldrig, aldrig råber, hit eller på anden måde misbruge ged periode! Det vil være mere villige til at lade dig gøre noget for det.
 • Som med alle dyr, aldrig nogensinde råbe på, slå, eller på anden måde misbruge geden, mens hun bliver malket. Det centrale er at gøre malkning en positiv oplevelse, som hun vil byde, ikke skræk. En nervøs ged er en kraft, man kan regne med.
 • De fleste, men ikke alle, geder mål, og de sparker hårdt. Må ikke bringe dit ansigt for tæt på spanden, medmindre du ikke har noget imod risikoen for at få en tand slået ud.

Ting du behøver

 • En eller flere geder
 • Malkning stativ
 • Feeder
 • Grain (eller plante blade, druemost, hvis du har nogen)
 • Metal spand
 • Collar / bly
 • Vaskevandet i hvilken vask klud er kogt. Fortynd med lige dele koldt vand før brug. Du kan også bruge en af ​​de mange mærker af sanitære servietter.