Wkidk

Hvordan at haven i et lille rum

Mange steder er jord dyrt eller knappe. Mange boliger og lejligheder har kun en lille veranda, balkon eller terrasse. Andre har en meget lille gård sikkerhedskopiering til den nabo hegn eller bagsiden af ​​en anden struktur eller en mindre del af en større have, såsom en side alley. Selv en enkelt, velplaceret beholder kan tilføje personlighed og farve til en lille plads. Her er, hvordan du får mest ud af din plads, uanset hvor lille.

Steps

Hvordan at haven i et lille rum. Størrelse op din plads.
Hvordan at haven i et lille rum. Størrelse op din plads.
 1. 1
  Størrelse op din plads.
  • Måle det fysisk. Hvor meget plads har du virkelig?
  • Hvad er klima og udsættelse i dit rum? Er det få en hel del af sol eller skygge?
  • Kig på omgivelserne. Er der noget, du ønsker at dække op eller skjule, såsom en væg, hegn, eller nytte box? Er der noget du ønsker at bevare eller inkorporere, såsom en nærliggende træ, en visning eller andet omgivende landskab?
  • Check out jorden. Hvis din lille rum har jord, er det ler eller sand? Er det støtte andre planter, selv ukrudt?
 2. 2
  Regne ud, hvor vandet kommer fra. Har du et sted at tilslutte en slange til at vande planterne? Hvis det er tilfældet, kan du overveje en selvstændig coiling slange med en dyse, der vil slukke for vandet. Få en slange dimensioneret for din plads. Ellers få en stor vandkande.
 3. 3
  Vælg et formål for din have.
  • Er det rent dekorative, eller vil du gerne dyrke nogle urter eller fødevarer planter?
  • Beslutte, hvor du vil være, når man ser på denne have. Vil du være i det, eller vil du oftest se det fra indendørs? En eller to stole og et lille bord kan gøre en lille have en attraktiv oase til at sidde og læse.
 4. 4
  Ryd rodet. Hvis du er seriøs om at lave en have her, så prøv at finde et andet sted at gemme moppe. Mange lokalsamfund fraråder brug af udendørs rum som opbevaring, alligevel.
  • Hvis du skal gemme elementer på dette område, såsom hvis dette er det eneste sted for din cykel, i det mindste minimere størrelsen og antallet af gemte poster. Kassér eller fjerne alle elementer, der ikke er nødvendige, og giv dig selv plads til at organisere og få adgang til resten.
 5. 5
  Brug perspektiv. Læg større, lysere prøver tættere på hvor du vil være at se dem. Bruge flere dæmpede farver og mindre funktioner (blade og blomster) længere væk. Dette medvirker til at give illusionen af ​​et større rum.
 6. 6
  Disguise grænserne, eller i det mindste blødgøre dem. Hvis et hegn eller rækværk er den fremtrædende træk i din have område, er det meget tydeligt, hvor lille rummet er. Brug i stedet planter som din grænse.
  • Brug nogen planter kigger over hegnet. Hvis du kan se lidt af en nabos busk eller et træ over din hegnet, plante nogle lavere planter i en gruppering i det foran. Gjort rigtigt, kan det se ud som alle tre anlæg er i din værftet.
 7. 7
  Brug haverum. Du kan ikke altid opdele rummet, hvis det er meget lille, men hvis du har lidt plads til at arbejde med (sige, en lille baghave snarere end en lejlighed balkon) ikke har det hele viser på én gang. Har en vej til et andet rum eller område. Et lille rum kan være lige ret for en skjult skat, eller et sted at skjule sig.
  • Varier stien eller terrassen materiale fra et rum til det næste.
 8. 8
  Lav et rum for mennesker, især gartneren. Hvis en sti er alt hvad du har plads til, giver plads til det. Hvis du kan, dog tilføje en bænk eller stol.
 9. 9
  Gå op. Generelt vandret plads er, hvad der er begrænset. Byg en lodret have, så prøv en højere container plantning eller træne en klatrer op af en væg eller et hegn. Du kan også bruge altankasser eller andre væg-eller hegn monteret containere eller et bord eller åbne reoler til flere containere.
 10. 10
  Opret et brændpunkt eller et kontaktpunkt per værelse, hvis du har flere værelser. Dette kunne være en farverig stol eller bænk, en vand-funktion, eller et særligt prangende plante eller udplantning.

Tips

 • Glem ikke indendørs rum, hvis du ønsker flere planter, end du kan sætte udenfor. En solrig kan dyrke en bred vifte af urter, eller nogle få velplacerede stueplanter kan lysne tingene op. Vidste du, at du kan endda?
 • Overvej bærbarhed. Hvis dette er en lejlighed, hvor længe vil du skal bo der? Bliver du nødt til at flytte planterne til et nyt hjem?
 • Placer containere op på fødder og placere bakker under dem for at forhindre farvning af overfladen nedenfor. De fleste planter kan ikke lide at have deres rødder stående i vand, men du bør vandbeholdere, indtil vandet løber hele vejen igennem og ud af bunden. Hvis der er for meget vand i underkop eller bakken efter vanding, hæld det ud.
 • Find en balance mellem hyggelig og overfyldt. Du ønsker en have, ikke en jungle.
 • Brug tomme knust / hakkede / Hele tomat dåser til at starte din unge tomatplanter er både effektiv og poetisk. Brug en dåseåbner til at lave et par små huller i bunden af ​​hver dåse for dræning.
 • Uglaserede terracotta (rødler) beholdere mister vand hurtigt. En farverig glaseret keramik, plastik eller resin pot kan være et design element i sig selv, og dens indhold vil ikke tørre ud så hurtigt.
 • Vælge planter og beholdere sammen. Du kan matche farven og design samt størrelsen. Spørg på dit planteskole eller slå op, hvor stor en plante vil få.

Advarsler

 • Vær sikker noget du placere på en altan eller anden sal veranda er sikret mod nedstyrtning.
 • Hvis du vælger at skjule noget, overveje sit formål og tilgængelighed. Det er én ting at træne en vinstok op et hegn, men ikke dække op et hjælpeprogram meter eller hindre en ventilations indtag. Prøv i stedet at skjule disse elementer fra visningen uden at blokere adgangen.