Wkidk

Hvordan at fastsætte en støvsuger

Støvsugere er en af ​​de ting, du aldrig tænke, indtil din går på blink. Heldigvis, de er forholdsvis simple maskiner og ofte ganske let at servicere dig. Kontroller de grundlæggende elementer først, så gør din vej indeni.

Steps

Hvordan at fastsætte en støvsuger. Undersøg støvsugeren og bestemme, hvad slags ting er forkert.
Hvordan at fastsætte en støvsuger. Undersøg støvsugeren og bestemme, hvad slags ting er forkert.
 1. 1
  Undersøg støvsugeren og bestemme, hvad slags ting er forkert. Er det ikke at tænde? Er det ikke opholder sig på? Er det støvsugning svagt eller ujævnt? Er det efterlader fuzz eller andet affald bagud? Er det udkobling en afbryder? Er det producerer en støj eller lugt, som det kører?
 2. 2
  Kontroller, at din støvsuger er tilsluttet og tændt, og at stikkontakten har strøm flyder til det. Hvis du ikke har et kredsløb tester, prøv at tilslutte en lampe eller en radio, som du ved fungerer. Ja, det er indlysende, men uden elektricitet, er din støvsuger ikke går nogen steder.
 3. 3
  Check for en over-temperatur funktion. Nogle støvsugere har en enhed, der stopper maskinen, hvis det overophedes. Hvis din støvsuger nedskæringer ud, tag det, så tjek din manual og vente et stykke tid (måske 20 eller 30 minutter). Så tjek for blokeringer eller andre problemer, og omhyggeligt tænde den igen.
  • Bemærk, at nogle støvsugere har en skjult sikring undertiden out-of-sight mellem kontakten bly og spolen af ​​den motor, som er næsten ikke mærkbar med tape, som dækker det. Det er normalt en temperaturfølsom sikring såsom SEFUSE SF109e.
 4. 4
  Sørg for at du har gjort alt i at opretholde en støvsuger. Hvis maskinen kører, men fungerer svagt (dårlig sug), eller hvis støvsugeren forlader vragrester bagefter, eller hvis du lugter støv eller en generel "hot" lugt. Kontroller derefter støvsugeren igen. Hvis det fungerer tilfredsstillende, er der ingen grund til at fortsætte forbi dette niveau.
  • Udskift posen og rengør alle filtre.
  • Sørg for, at luftvejene er rene. Fjern eventuelle træsko i slangen med en kosteskaft eller en bøjet bøjle wire. Vær forsigtig med ikke at pakke træsko yderligere i eller slå gennem slangen med wiren.
  • Udskift remmen (r). Sørg for, at remmene er engagerende børsten roll, drivakslen og alle andre bevægelige dele, såsom power-drivruller. En glider sele kan producere en særskilt lugt, der af varm gummi og / eller plast.
  • Rengør børsten roll og sørg for at det er spinning frit. Smør lejerne. Udskift lejerne eller hele børste roll, hvis det er nødvendigt. Brush ruller kan være lavet af træ, især i ældre modeller, eller ude af plast i nyere modeller.
 5. 5
  Kontroller, at børsten roll faktisk spinning, når det skal være. En måde er at tænde for støvsugeren og omhyggeligt se nedenunder. Rør aldrig ved spinning børste roll, og sørg for at holde løstsiddende tøj, hår osv. klar.
  • Nogle støvsugere har en medløbende eller switch, der frakobler børstevalsen når håndtaget er op eller når en kontakten er indstillet til hårde gulve. Sørg for, at kontakten er indstillet til tæpper, og at mellemhjulet engagerer når håndtaget er nede.
 6. 6
  Følg den elektriske vej, især hvis vakuum ikke tænder på overhovedet. Brug en til at kontrollere kontinuitet. Du er på udkig efter åbne kredsløb. Rengør kontakterne og erstatte ethvert segment af denne sti, der mangler kontinuitet. Vær sikker på at bruge den korrekte sikring. Nulstil breaker (r).
  • Fra stik til lige før kontakten.
  • På tværs af kontakten, når kontakten er lukket (i 'på' position).
  • På tværs af enhver sikringer eller afbrydere indbygget i vakuum.
  • Fra kontakten til motoren.
  • Tilbage langs den anden ledning fra motoren til udløbet. Husk, at elektricitet skal rejse i en fuld kreds.
  • På tværs af alle elektriske tilslutninger er foretaget på slangen.
  • Forbindelsen mellem ledningen og resten af ​​enheden, hvis der er en fjederbelastet snor re-opruller. Fordi det flytter sig, kan det være et punkt for fiasko.
 7. 7
  Kig efter årsager til, at eventuelle sikringer du udskifter eller breakers du nulstiller har gået ud. Er der en kortslutning et eller andet sted? Er motoren går ud? Rette eventuelle problemer, du finder.
 8. 8
  Undersøg motoren fungerer korrekt. Det kan ikke være økonomisk at udskifte hele motoren (det kan koste så meget som en ny støvsuger), men du kan være i stand til at servicere visse dele af det.
 9. 9
  Undersøg børsterne. Hvis de er slidte, skal de udskiftes.
  • Brækkes den borstehuset.
  • Fjern og udskift børsterne, og sørg for at genoprette de elektriske ledninger, som du fandt dem og re-lukke borstehuset.
 10. 10
  Udskift lejerne eller anvende frisk smøring. Der er lejer til motor og blæser (ofte tilsluttet). Der kan også være lejer til drivakslen og eventuelle drevne drivhjul. Kig overalt, hvor noget er spinning (eller burde være).
  • Ved nedtagning af motoren eller fjerne blæseren, se om der er nogen side til side sløret i aksel. Hvis der er, er det en temmelig god anelse om, at lejerne bliver skudt.
 11. 11
  Undersøg blæseren for bøjede eller knækkede finner. Udskift den, hvis du finder noget. Blæseren er generelt fastgjort direkte til motoren. Ujævnheder kan medføre en ubalance, som kunne til gengæld beskadige motoren eller lejer.
  • Dette er et sted, hvor du kan finde en venstrehåndet gevind, afhængigt af støvsugeren design.
 12. 12
  Udskift brækkede hjul. Udskiftning af hjul er ikke en big deal, men defekte hjul kan sikker bremse dig ned. Her er hjul på to forskellige støvsugere. Du kan have til at fjerne hætter eller dæksler at få adgang til hjulet fastgørelsespunkter.
 13. 13
 14. 14
  Reparer eventuelle lækager. Hvis noget har punkteret slangen, fjerne det med en tang, og dække åbningen med elektrisk tape. Silicone fugemasse er et andet godt valg.

Tips

 • Undgå at støvsuge faste genstande som sten og øre. I mange støvsugere, går luften fuld af snavs lige forbi blæseren på sin vej til posen. Disse genstande bliver projektiler, der kan beskadige blæseren.
 • Hvis lyden på din støvsuger pludselig skifter (bliver meget højere eller højere eller udvikler en rangle, for eksempel), stoppe maskinen med det samme og finde ud af hvad der er galt. Kørsel af en støvsuger med ét problem kan hurtigt forårsage yderligere skader.
 • Fjern støv og snavs, som du går, hvor som helst du finder det. Et virvar af hår eller en støv clog kan forårsage et problem direkte eller kan forårsage andre ting at overophede. Pensel, trække, eller tørre det af vejen, og prøv ikke at skubbe yderligere i.
 • Lyt til din støvsuger for enhver støj, der er ud over det sædvanlige, og prøv at finde ud af, hvad der forårsager det. Franklynn Peterson rådgiver, "Her er en grov guide til brug i lokalisering lyde. Bent ventilatorblade bør vække betydelig vibration samt støj. Slidte kuglelejer generelt rumble og har ryk af lyd blandet med den generelle larmen. Glidelejer, når de slides, sat ud en stabil skrabende lyd. " Kuglelejer kan også producere en skingre jamren.
 • Motorer er dyre, så overvej nøje, om du ønsker at erstatte en, der er blæst ud. Det kan koste næsten lige så meget som støvsugeren.
 • Regelmæssig vedligeholdelse kan forhindre flere større reparationer.
 • Første gang du åbner din støvsuger, kigge rundt inde til at forstå, hvordan det virker. Støvsuger konfigurationer varierer, men her er det grundlæggende:
  • Kernen er en motor, der driver en aksial blæser (som en fan, kun stærkere). Blæseren drev luften ud en udstødning, der skaber et vakuum. Denne vakuum bærer jord og snavs ud af dit tæppe og gennem en taske eller andre filter.
  • Motoren regel også driver en børstevalse, også kendt som en slagle eller omrører. Dette er en cylindrisk børste, der roterer i kontakt med gulvtæppet at løsne jorden.
  • De elektriske ledninger bærer strøm via en afbryder, gennem en sikring, og til motoren.
 • Tjek kontor forsyning, Pedelarbejde forsyning eller støvsuger butikker butikker. De sælger en magnetisk bar, der går på tværs foran underkanten af ​​renere at afhente metalgenstande som papirclips og papir hæfteklammer, før de kommer ind i støvsugeren. Hvis du installere en sådan strimmel, lejlighedsvis fjerne denne debris.

Advarsler

 • Tag din støvsuger, før du udfører nogen form for vedligeholdelse på det, især før håndtering af børsten roll eller rører indvendige dele eller ledninger. En støvsuger, der tændes uventet, mens du arbejder på det kan skade dig.
 • Arbejd sikkert med elektricitet. Hvis du ikke forstår, hvad du laver inde i et elektrisk apparat, tage din støvsuger til en professionel værksted.
 • Vær forsigtig demontering en fjederbelastet ledningsoprul. Fjederen kunne gå flyve. Slip så meget spænding på fjederen, som du kan, og pege det væk fra dit ansigt, når du åbner den.