Wkidk

Hvordan at bringe en anden kat i familien og ikke gøre din gamle kat ked

Vil du have en ny kat i din familie? Allerede har en? Må ikke bekymre dig, kan de få sammen! Bare følg disse enkle og nemme trin.

Steps

Hvordan at bringe en anden kat i familien og ikke gøre din gamle kat ked. Karantæne den nyankomne.
Hvordan at bringe en anden kat i familien og ikke gøre din gamle kat ked. Karantæne den nyankomne.
 1. 1
  Karantæne den nyankomne. Så snart du sætter den nye kitty hjem, satte den nye kat i en 'fristed rum "(rummet kan være et soveværelse, eller bare et badeværelse, hvis du mangler plads). Der er ingen grund til alarm din gamle kat af den nye ankomst endnu. Den første og vigtigste, skridt er at gøre det muligt for nye kat at få komfortable i sin nye omgivelser.
 2. 2
  Lad ikke den gamle kat ind i lokalet for tiden. Dit gamle kat kan opdage at der er en ny kat i dens område, og beslutter at lure ved døren. Bestikke ham væk fra det med frikvarter, da det kan forårsage unødig stress til både katte. Vent, indtil den nye kat er vant til værelset det er i, så...
 3. 3
  Hjælp din nye kat til at akklimatisere sig til duften af den gamle kat ved hjælp af fodtøj. Efter et par dage er gået, gnide en lille tøj element (såsom en sok) i hele den gamle kat, at afhente sin duft. Derefter placere den i med den nye kat. Se reaktionen. Hvæsende er normalt, men hvis den nye kat er okay med den gamle-cat-duftende sok, prise nye kat og give den en godbid.
 4. 4
  Gør det samme, kun bruge en ny sok og gnid den nye kat, derefter placere sok i nærheden af din gamle kat. Hvæsende er sandsynlig. Ros din kat og give den en godbid, når den falder til ro.
 5. 5
  Efterlad sokker med de to katte i flere dage, hvis de viste en dårlig reaktion. Hvis de begge var okay med det (som i viste lidt at ingen reaktion), så kan du begynde at lade dem se hinanden.
 6. 6
  Placer din gamle kat i et rum (såsom et badeværelse) midlertidigt. Lad nye kat til at komme ud og udforske huset uden din gamle kat bliver stresset og eventuelt skade den nye kat. Når den nye kat har tjekket huset ud, sætte det tilbage i helligdommen rummet. Nu give din gamle kat ud og se sin reaktion. Det kan blive meget ked, da det kan fornemme, at en anden kat var på sit område. Tillad flere dage for din gamle kat at komme over det. Hvis din gamle kat havde en god (dvs. ingen) reaktion, gå videre til næste trin. Hvis ikke, gentages.
 7. 7
  Stak to baby porte oven på hinanden i døråbningen til helligdommen rummet, for at sikre hverken kat kan komme til den anden. Lad din gamle kat opdage nye kat i rummet på egen hånd. Hvis de begge viser gode reaktioner, rose dem og give dem en godbid. Hvis ikke, lukke døren og prøv igen en anden gang.
 8. 8
  Hold portene op for en stund. Du kan nu forlade baby porte op og de to kan mødes og hilse som de vil. Efter flere dage er gået, kan du tillade de to til at mødes med nogen barriere. Læg dem begge i et rum, så du kan overvåge. Hvis de har en god reaktion mod hinanden, det er godt! Hvis ikke, gå tilbage til trin syv og tillade dem at blive mere fortrolig med hinanden. Kun give dem omkring ti minutter eller deromkring for det første møde. Du kan gradvist øge det som dagene går, men du ikke vil have dem til at blive ophidset.
 9. 9
  Arbejde langsomt mod modstanderens mål. Efter at have kun overvågede besøg på et værelse for en uge eller to, hvis de er begge har en positiv interaktion, så kan du give den nye kat ud af helligdommen rummet permanent. Hvis de har det negative reaktioner, og derefter gå tilbage og fortsætte langsomt indføre dem. Ved at følge disse trin, er chancerne for, at dine katte vil leve sammen i harmoni. Hvis de stadig kæmper eller ikke at komme sammen, så prøv helt genindføre dem. Nogle katte vil tage længere tid end andre.

Tips

 • Hver gang kattene se hinanden, give dem godbidder. De vil forbinde "behandle tid" med hinanden og føler de positive fordele ved at være rundt om hinanden. Det viser også dem, at de ikke behøver at konkurrere om fødevarer eller opmærksomhed... nok er tilvejebragt for dem begge.
 • Hvis de begynder at hvæse på hinanden, ikke griber ind, medmindre de begynder faktisk såre hinanden.
 • Sørg for at der er nok territorium til alle dine katte. Cat træer kan være en Guds gave, og du vil opdage, at dine katte vil sætte pris på at have mere lodret område, hvis du ikke kan ekspandere horisontalt. Det kan også hjælpe med at skære ned på aggression.
 • Det hjælper, hvis de begge er killinger, eller hvis den nye kat er en killing. Dit gamle kat er mere tilbøjelige til at acceptere en yngre kat end en ældre én.
 • Hvis de slikker hinanden, eller viser tegn på hengivenhed med hinanden, give dem hver en godbid for at belønne dem.
 • Husk, at en godbid ikke at være mad, kan det petting eller spille tid. Pointen er positiv forstærkning.
 • Introduktioner kan tage uger, eller de kan tage måneder. Det vigtige ting at huske er at gå på kattenes tempo. Det kan være langsom, men det er det værd, hvis dine katte vil leve sammen i fred.

Advarsler

 • Aldrig, fysisk straffe din kat (er) for noget som hvislende eller kæmper med hinanden. Dette er en meget almindelig reaktion. Hvis en kat begynder at blive aggressiv pluk anden kat op i stedet. Og altid sørg for at de ikke bare spille kampene, kan disse være svære at skelne fra hinanden.
 • Nogle gange din gamle kat vil stadig hade den nye ankomst. Ligegyldigt hvad. De normalt lære at leve med, eller ignorere hinanden.
 • Aldrig forsøge at fysisk bryde op en kat kamp. Du vil kun komme til skade i processen. Brug en spray flaske og sprøjte vand i deres retning for at forskrække dem eller højlydt ryste en sodavand kan fyldes med mønter. Så gør en genindførelse. Chancerne er, du tvang dem på hinanden for tidligt.