Wkidk

Hvordan at bevare urter

Tørring urter er en enkel måde at holde din have bounty i længere tid. Tørring dine egne krydderurter tillader dig at have total kontrol over oprindelsen af ​​de urter og beløbet. Selvom friske krydderurter kan være bedre, urter normalt ikke forsyne dig gennem vinteren med mindre tørret. Der er tre primære måder at tørre urter: hængning, indefrysning eller lagt i blød i olie. Hver har sine fordele. Her er hvordan du tørre dine egne krydderurter på nogen måde, du vælger.

Steps

Hvordan at bevare urter. Harvest urter fra haven.
Hvordan at bevare urter. Harvest urter fra haven.
 1. 1
  Harvest urter fra haven. Brug stærke eller et køkken til at klippe de urter. Hvis urten kan overleve vinteren (dvs. det er en staude med overvintrende evner), klippe stænglerne i bunden af ​​planten. Andre urter kan helt trækkes ud og rødderne og træagtige dele komposteres efter opskæring. Skær alle urter bruges til tørring på en måde, der efterlader dem med lange stilke. Se "Tips" for hints om bedste tider til høst.
 2. 2
  Vask beskidte urter omhyggeligt. Hvis du er nødt til at vaske dine krydderurter på grund af snavs, de bedste ting at gøre, er at forsigtigt sprøjte dem med en fin tåge sprøjte og derefter tørre dem. (Ellers kan der være en risiko for problemer under opbevaring.) Pat dem med en papirserviet eller ryste tør.
 3. 3
  Hængende:


  • Fjern nederste blade fra stilke og binde flok af urter sammen tæt på toppen af ​​stilkene. Ideelt set bør et bundt indeholde ikke mere end 5 - 10 stilke at lette ventilation.
  • Find et tørt, varmt (ikke fugtig), mørk og godt ventileret sted, der er ude af vejen for gående trafik eller konstant dyrbar. Den ideelle temperatur for tørring er omkring 68 º f/20 º C. Hvis du ikke har en mørk plet i huset, kan du prøve binde papir madpakker i løbet af et bundt og piercing lufthuller i posen. Dette har den ekstra bonus på også at holde støvet.
  • Lad urter til at tørre til 1 - 3 uger. Tjek dem alle nu og da for at se, hvordan de tørring - tykkere stammede urter vil tage længere tid. Kontroller at se, om deres sammenhæng er blevet smuldrende ved at gnide et blad mellem to fingre. Hvis de smuldre, de er klar til at blive taget ned.
  • Fjern bladene og aftappe dem i lufttætte glas urt krukker (eller andre krukker, du har omkring). Udvælge fnug, træagtige stykker og andet fremmed materiale, som du fjerner bladene. Du kan holde bladene hele, knuse dem i dine fingre til at lave en rigtig fin jord mix til madlavning (men bruge dette hurtigt at bevare smag), eller lade dem i bladform til te, garnishes på supper mv (disse bør ikke være for smuldrende). Frø bør overlades helt og knust, når det nødvendige til madlavning.
  • Mærk krukken og datere det. Opbevar urter i op til et år.
 4. 4
  Frysning:


  • Vælg passende urter til frysning. Normalt er denne metode virker bedst for soft-blad urter såsom basilikum, estragon, løvstikke og persille. Nogle urter kan kun fryses som de ikke tør, såsom purløg.
  • Vask og tør friskplukkede urter, som ovenfor. Strip bladene ud og placere dem i fryseposer eller beholdere. Label og dato dem, som de bør holde i op til 3 måneder. Hvis du vil have dem til at vare længere, blancher dem i et par sekunder i varmt vand og derefter dyppe lige ind iskoldt vand og pop dem i fryseren i poser / beholdere. Blancherede urter vil fryse i op til 6 måneder.
  • Nogle kokke foretrækker at fryse krydderurter i is-terning bakker, således at de har handy lille størrelse til madlavning brug. Hvis du vælger at gøre det på denne måde, fryse cirka en tredjedel hakkede krydderurter til to tredjedele vand. Basil er stor pureret med olivenolie inden frysning i isterninger (der tilsættes ikke vand). Fjern krydderurter fryses isterninger og opbevar i plast fryseposer. Fjern stykker efter behov.
 5. 5
  Byggen i olie: (se advarsler nedenfor)


  • Harvest og rene urter som pr instruktionerne ovenfor.
  • Vælg en olie, olivenolie foretrækkes, men andre olier, som du kan lide, er generelt fint.
  • Du har valget af at holde blade på stænglen eller fjerne dem og tilføje dem separat. Hvis du ønsker at bruge olien som naturlægemidler flavored olie, stænglerne er fine. Sted i en flaske som en beholder urter tilbage på deres stilk indeni olieflasken ser meget attraktivt som ornamentale arrangementer, såvel som nyttige kulinariske elementer. Hvis du ønsker at fjerne de urteblade til madlavning, en kortere og bredere container er at foretrække at gøre det muligt for dig at sætte i en ske og øse ud urter og olie.
  • Opbevares på et køligt eller nedkølet sted, især i de varmere måneder. Anvendes inden 6 måneders forberedelse.
 6. 6
  En anden effektiv tørring metode er at lægge et rent stykke køkkenrulle på en bordplade. Lægge en anden på toppen af ​​dette. Snip vaskede blade off dæmme og arrangere i rækker på 1/2 af håndklæde. Lay anden køkkenrulle foldet i 1/2 i løbet af blade. Tilføje endnu et lag af blade og bringe andre 1/2 af 2 første håndklæde lag for at dække dette. Lad det tørre ca 2 dage eller 3 afhængig blad tykkelse. Du ved, de er tørre, når du kan smuldre et blad i hånden. Sted i en lynlås plastpose eller plastikbeholder.

Tips

 • Det bedste tidspunkt at høste urter er i løbet af en regnfuld aften når alt er stadig drivvåd, men før solen slår ned og trækker de flygtige olier. Sidst på formiddagen er normalt en god indsats også. Urter plukket under disse forhold vil bibeholde deres smag længere og er mindre tilbøjelige til at meldug problemer.
 • Hvis du har brug for at erstatte tørrede urter til friske krydderurter i en opskrift, så husk at tørrede urter er mere potent. Som en tommelfingerregel, svarer til en teskefuld af tørrede urter en spiseskefuld frisk urt. Overdriv ikke tilsætning af tørrede urter som for meget kan ødelægge hele skålen.
 • Urter, der anvendes for deres blade er bedst plukkes, før de blomstrer (dvs. så snart knopperne ankommer), dette vil sikre den bedste smag, fordi de indeholder den maksimale mængde flygtige olier før blomstrende.
 • Hvis du ønsker at skære urter to gange i en sæson, kun høste små mængder for den første høst. Dette vil efterlade energi til urter til at vokse med den sidste høst, som bør være mere sprudlende.
 • Frosne urter vil aldrig fungere som en garniture - de er kun godt for madlavning.
 • Kviste, pantries og varme kældre er ideelle steder til tørring urter. Store, sjældent anvendte skabe eller garderober er også en anden mulighed.
 • En meget god måde at reducere den tid, det tager at lufttørre er at sætte en airconditioner filter (ligner en stor tørretumbler lint catcher) ned. Sæt dine krydderurter på det og holde en mere på toppen af ​​det. sikkert med en elastik, og fastgør det hele til en fan. (Som set på Alton Brown madlavning show "good eat s")
 • Hvis du ønsker at indsamle frø til næste generation eller til madlavning med, vente, indtil de blomstrer er døde fra urt. Komme til dem, før blæsevejr gør.
 • Urter kan også tørres i en konventionel, en mikrobølgeovn ovn eller ved hjælp af en dehyrdator. Disse metoder berører indholdet af herb flygtige olier, dog, og producere et ringere produkt. Men hvis du bor i et fugtigt klima, luft tørring er ikke vellykket og ovntørring kan være et valg, du foretrækker.
  • Til tørring i en konventionel ovn, er det normalt anbefalede temperatur 200 º f/100 º C. Sted krydderurter på bakke dækket i bagepapir. Watch meget omhyggeligt, vendes om nødvendigt (brug tang eller lignende værktøj og slid grydelapper). Tjek konsekvens af urter hvert par minutter, indtil de vises sprøde. Det kan hjælpe at lade ovndøren på klem.
  • Urter placeret i en mikrobølgeovn skal være pakket ind i køkkenrulle og tilsæt et glas vand for at forhindre tørhed af de urter, påvirker ovnen. Prøv en minutter tørring på høj og tjekke for konsistens efter hver byge.
 • Ved tørring friske krydderurter i en mikrobølgeovn, altid kun bruge mikrobølgeovn på afrimning og placere en halv kop vand i der med dem, så du ikke bryder mikrobølgeovn. Fjern krydderurter når stadig delvist fugtig og varm og lad det køle, da de tørre ud, da varmen slipper ud. Bedste måde at holde masser af smag ved brug af en mikrobølgeovn.

Advarsler

 • Må ikke høste urter i fugtige eller mens dug er stadig på dem, da de vil være vanskelige at tørre i hånden og vil være mere tilbøjelige til at meldug.
 • Hvis du har brugt kemikalier i haven, selvom de ikke direkte på de urter, skal du tage større omhu at rense urter før tørring, selv hvis det betyder at vaske dem mere energisk end beskrevet ovenfor. Du og din families sundhed er kostbar, så ikke tage risici.
 • Efterlad ikke urter hængende for længe eller deres smag vil falde.
 • Herbed olier kan forårsage botulisme forgiftning. Botulisme er en potentielt fatal madforgiftning karakteriseret ved sløret eller dobbelt syn, tale og vejrtrækning vanskeligheder og progressive lammelse. Uden hurtig og korrekt behandling, kan en tredjedel af diagnosticerede dem dø. Clostridium botulinum bakterier er udbredt i miljøet og sporerne formere sig i et miljø uden luft (anaerob) såsom olier. Derfor urter infunderes olier skal have ordentlig forsuring og køling til at hæmme spore vækst og toksin produktion.

Ting du behøver

 • Friske haven urter eller lokalt producerede urter
 • Sejlgarn, elastikker eller uld til at binde bundter sammen
 • Mørk, varm, godt ventileret område for at hænge urter
 • Opbevaring krukker
 • Fryser til frysning urter
 • Plastposer
 • Olie til treret urter
 • Glas flaske eller beholder til urter i olie